Even voorstellen

Wie ben ik

Ik ben Ingrid Vossen, opgegroeid in de mediastad Hilversum. Met een typediploma op zak kon ik allerlei leuke bijbanen doen bij de omroep en als redactie-assistent bij de plaatselijke krant. Na het gymnasium heb ik Franse taal- en letterkunde gestudeerd en gewerkt als telefonisch interviewer, vertaler, secretaresse en bijlesdocent. Ook heb ik een jaar in Parijs gewoond en gewerkt als au-pair.

Na het behalen van mijn doctoraal ben ik gaan werken bij de gemeente Amsterdam. Eerst als ambtelijk secretaris van de ondernemingsraden van een grote gemeentelijke dienst. Daarna als medewerker Rayonmanagement bij de sector Openbare Ruimte.

Ik heb hier veel ervaring opgedaan met bewonersparticipatie en politiek-bestuurlijke processen. In 2000 ben ik verhuisd naar Almere. Hier werkte ik als directiesecretaresse/notulist bij een organisatie van eerstelijns gezondheidszorg gewerkt en kreeg mijn twee kinderen.

Waarom Nota Bene Almere

In 2007 heb ik gekozen voor het ondernemerschap en heb mijn eigen tekstbureau opgericht. Ik kon me zo specialiseren in wat ik het leukste vind: bezig zijn met taal en daarbij de diepte ingaan. De bedrijfsnaam Nota Bene Almere staat voor:

Goed opletten: Ik schrijf vanuit nieuwsgierigheid en betrokkenheid.

Om een goede tekst te schrijven of notulen te maken moet je oprechte aandacht voor het onderwerp en de persoon hebben.

Notuleren: Door de jaren heb ik notulen gemaakt van alle soorten bijeenkomsten: een woelige inspraakavond over de herinrichting van een winkelstraat of een vergadering van een Raad van Bestuur.

Een brainstormbijeenkomst of een seminar: ik maak graag een mooi verslag op maat. De ene keer zijn het formele notulen, de andere keer een journalistiek verslag.

Almere: De vestigingsplaats van mijn bedrijf. Almere is centraal gelegen in de Randstad. Steeds meer bedrijven kiezen Almere uit als plek om te vergaderen. Wat is er dan handiger dan een notulist uit Almere inschakelen!

Almere is tevens mijn woonplaats. Almere is een jonge stad waar veel gebeurt. Met een unieke mix van mensen uit verschillende culturen is het een hogedrukpan van maatschappelijke ontwikkelingen. Dit is een inspiratiebron voor artikelen, een feuilleton en persoonlijke blogs. Persoonlijke ervaringen en bespiegeling op maatschappelijke ontwikkelingen komen hierin dicht bij elkaar.

Opleiding

Gymnasium

(Gemeentelijk Gymnasium Hilversum)

Franse taal en cultuur

(Universiteit van Amsterdam) Doctoraalscriptie “L’effondrement d’une utopie: L’architecture moderne de Le Corbusier à La Défense”

PR-A, Public Relations en Voorlichting

(Stichting Reclame en Marketing)

Opleiding voor Analytisch Therapeut

(Jung Academie Amsterdam)

Opleiding Klachtenfunctionaris Zorg en Welzijn (Quasir Almere)

diploma vector icoon

Werkervaring

Vertaler Frans-Nederlands

(Directie)secretaresse

Ambtelijk Secretaris

Medewerker Management Openbare Ruimte

Receptioniste

Projectassistent

Directeur/eigenaar Tekstbureau

Klachtenfunctionaris

notities vector icoon

Benieuwd hoe ik je kan helpen?